HR Poradenství
Bezpečné Vánoce aneb aby vám data neodnesl čert

Vánoce se blíží a s nimi přichází i obvyklý předvánoční stres. Nakoupit dárky, napéct cukroví, koupit stromeček… Každý má před Vánocemi hlavu plnou radostí nebo starostí, které k nim zkrátka patří. A k tomu ten stres v práci! Konec roku, uzávěrky, vánoční akce… Každý se snaží všechno stihnout. Bohužel to mnohdy znamená větší míru nesoustředění a nepozornosti. A tím pádem také větší riziko incidentů z oblasti informační bezpečnosti. Co s tím? Připomeňte zaměstnancům správné bezpečnostní návyky.

 

Zaměstnanci jsou podle statistik hlavními viníky při ztrátě firemních dat.

Zaměstnanci představují jedno z hlavních rizik (viz video Kdo myslíte, že má největší podíl na úniku firemních dat?), především kvůli nedbalosti nebo neznalosti bezpečnostních zásad. Chování a přístup zaměstnanců lze ovlivnit připomínáním a upozorňováním na možná rizika z hlediska bezpečnosti. Systematické vzdělávání a osvěta zaměstnanců výrazně snižuje bezpečnostní rizika uvnitř firmy.

Vánoční věty

Jak vám s tím můžeme pomoci?

Společnost learn2grow připravila sadu online modulů na specifická témata z oblasti ochrany informací. Témata jsou vybírána s ohledem na aktuální hrozby kybernetické bezpečnosti a také slouží k přípravě zaměstnanců na nové evropské nařízení GDPR. Jednoduché a stručné obsahy doplněné procvičováním lze použít samostatně nebo v sadě. Zajímá vás to a chtěli byste vědět víc? Kontaktujte nás! Rádi vám ukážeme, co umíme a poskytneme další informace.