learn2grow Blog
learn2grow blog

Novinky a inspirace z oblasti rozvoje organizací, HR a inovací

Vánoční inspirace

Jako každý rok i letos pro Vás máme tip na krátkou knížku pro nadcházející vánoční čas. Letos je to Pět základních životních otázek od Jamese Ryana.

Celý článek

Bezpečné Vánoce aneb aby vám data neodnesl čert

Vánoce se blíží a s nimi přichází i obvyklý předvánoční stres. Nakoupit dárky, napéct cukroví, koupit stromeček… Každý má před Vánocemi hlavu plnou radostí nebo starostí, které k nim zkrátka patří. A k tomu ten stres v práci! Konec roku, uzávěrky, vánoční akce… Každý se snaží všechno stihnout. Bohužel to mnohdy znamená větší míru nesoustředění a nepozornosti. A tím pádem také větší riziko incidentů z oblasti informační bezpečnosti. Co s tím? Připomeňte zaměstnancům správné bezpečnostní návyky.

Celý článek

Zpátky ve hře aneb gamifikujeme

Využití herních prvků ve výuce je stále více populární téma. A přestože prvky gamifikace najdeme běžně kolem sebe, aniž bychom nad nimi přemýšleli, zařadit gamifikační prvky do vzdělávání není zas tak úplně snadné. Aby to celé fungovalo, je potřeba skloubit hráčskou vášeň, kterou v sobě všichni máme a současně dosáhnout cíle, kterým je? Aby se hráči/studenti něco naučili.

Celý článek

Poznatky z behaviorální ekonomie pro HR

Dnes tolik populární analýza dat, které korporace chrlí každý den, nám dává nepředstavitelné možnosti náhledu do budoucna. Prediktivní analýza pomáhá odhalit příležitosti, souvislosti, trendy, někdy i nebezpečí. Ale ukazuje se, že smysluplně interpretovat data je mnohem složitější, než se zdá. Proč? Vstupme do krajiny lidského chování, kde platí nepsaná pravidla, která mnohdy popírají racionalitu a zdravý rozum.

Celý článek

Načíst další články